Mittaustekniikka

Miten tiedetään ollaanko onnistuttu?

Mittausosaamisemme luo ratkaisuja ilmaan, veteen, energiaan sekä resurssitehokkuuteen liittyen. Tiukentuva ympäristölainsäädäntö eri puolilla maailmaa avaa yhä uusia markkinoita.

 

Näissä olemme hyviä:

  • Online-mittaus. Esimerkiksi vedenlaadun ongelmat on perinteisesti pystytty toteamaan vasta kun vahinko on jo tapahtunut. Online-mittaus valvoo koko ajan ja pysyy kärryillä nopeissakin muutoksissa, jopa ennalta ehkäisevästi.
  • Mittaustiedon prosessointi. Mittari A sanoo piip ja mittari B näyttää punaista. Tulosten esittäminen ymmärrettävästi: mitä tästä voi päätellä ja mitä pitää tehdä seuraavaksi?
  • Kuvantavat mittaukset. Tekevät näkymättömän näkyväksi. Kuvantava mittaus kertoo vaikkapa päästötuprahduksen puhtausasteen havainnollisesti.
  • Printattavat sensorit. Tulevaisuudessa paperille voi painaa paitsi tekstiä ja kuvia, myös mittareita. Miltä kuulostaa tapetti, joka valvoo ilmanlaatua ja tekee tarvittaessa hälytyksen?
  • Älykkäät multisensorit. Tilannetajuisia koneita. Älykäs multisensori mittaa kohteestaan useaa eri asiaa, joiden keskinäiset suhteet se ottaa huomioon päätelmissään.

 

Lue lisää:

Mittaustekniikka-alan yritysosaaminen

Mittaustekniikka-alan tutkimusosaaminen

Mittaustekniikan tietolähde (VERKA-hanke)

 

Jaa tämä / Share this: