Rahoitus | CEE

EU:n LIFE-ohjelman vuoden 2016 rahoitushaut avattu!

European_Commission_1160 x 650

EU:n LIFE-ohjelmalla rahoitetaan hankkeita, joiden tavoitteena on hidastaa ilmastonmuutosta ja tukea ympäristön- ja luonnonsuojelun toteutumista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Ohjelman vuoden 2016 hankehaut on nyt avattu ja ne umpeutuvat syyskuussa 2016. Hakemuksia otetaan vastaan molempiin ohjelman alateemoihin: ympäristötoimiin sekä ilmastotoimiin.

Suomen ympäristöministeriö voi myöntää kansallista osarahoitusta Life 2016-hankkeille. Jos kyseisen hankkeen varsinainen Life 2016-rahoitushakemus hyväksytään komissiossa, ympäristöministeriö valmistautuu myöntämään hankkeelle osarahoitusta 30 000 tai 50 000 euroa (+ alv). Tämä osarahoitus jakaantuu hankkeen koko keston (tyypillisesti 4-5 vuotta) ajalle. Hakuaika osarahoitushakemuksille päättyy 14.6.2016, johon mennessä hakemukset tulee toimittaa ympäristöministeriöön.

Euroopan komissio järjestää LIFE-hauista kiinnostuneille infopäivän Brysselissä 17.6. ja ympäristöministeriö järjestää LIFE-infoseminaarin Helsingin Säätytalolla 9.6.

Lisää aiheesta: LIFE-ohjelma                  Brysselin infopäivä                  LIFE-rahoitus

Jaa tämä / Share this: