Rahoitus | CEE

Euroopan komissio hakee eurooppalaisia pk-yrityksiä SME Innovation Associate -ohjelmaan.

Euroopan komissio tulee investoimaan yli 7 miljoonaa euroa uuteen pilottihankkeeseen, jossa yhdistetään eurooppalaisia pk-yrityksiä huippututkijoiden kanssa muuttamaan liikeideat ja tieto innovaatioiksi ja tuottamaan huomattavaa kasvua yritykselle. Haussa on jopa 90 eurooppalaista yritystä, ja hakemiseen riittää innovatiivinen liikeidea. Syväluotaavalle esitutkimukselle tai business plan:lle ei ole tarvetta.

Hanke antaa yrityksille mahdollisuuden hyödyntää tietoa, joka olisi muuten saavuttamattomissa resurssien-, kansainvälisten verkostojen-, näkyvyyden- tai tunnetun brändin puutteen vuoksi. Jotta yhteistyö olisi houkuttelevaa, EU tarjoaa osallistuville tutkijoille houkuttelevaa palkkaa ja matkakulujen korvausta. EU myös kustantaa koulutuspaketin innovaatioista ja liikkeenjohdosta tutkijalle sekä yrityksen edustajalle, sekä lisäksi yrityksille räätälöidyn koulutus- ja kehityssuunnitelman tutkijan tarpeisiin. EU tarjoaa näin kokonaisuudessaan yrityksille 60 000-120 000 euron suuruista taloudellista tukea, mutta ei vaadi yrityksiltä osuutta syntyneistä tuotoista.

Hakeminen ohjelmaan on tehty kevyeksi: yritykset voivat hakea täyttämällä 10 sivuisen hakulomakkeen, jossa tulee selittää liikeidea, kuvailla tarvittavan yhteistyökumppanin profiili, suunnitellun yhteistyön luonne ja odotukset yhteistyön tulokselle. Hakuaika päättyy 30. kesäkuuta 2016. Ohjelmaan voi hakea useammalla liikeidealla, mutta pääperiaate on sisällyttää yksi tutkija yhteen yritykseen työstämään yhtä liikeideaa; useampi tutkija ei voi työstää samoja- tai risteäviä projekteja.

Lue lisää:

https://ec.europa.eu/easme/en/h2020-sme-innovation-associate

Jaa tämä / Share this: