Rahoitus | CEE

Cleantech-ratkaisut tulevaisuuden kylpyläprojektien keskipisteenä

ASP

Cleantech-teknologialla ja kestävän kehityksen ratkaisuilla on yhä suurempi painoarvo tulevaisuuden rakentamisessa. Helsingin Katajanokalla avautuu keväällä 2016 uusinta cleantech-teknologiaa hyödyntävä Allas-merikylpylä. Helsinki Allas on suunniteltu kunnioittamaan kestävän kehityksen periaatteita, ja kylpylän rakennukseen käytetään kotimaista kuusipuuta. Allas-alue koostuu kahdesta uima-altaasta, lastenaltaasta ja uimahyppyaltaasta sekä kahvilasta. Helsinki Altaan toiminnassa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota Itämeren vastuulliseen käyttöön, ja Itämeri on esillä myös Altaan yhteyteen perustettavassa Itämerikeskuksessa. Alueelle rakennetaan lisäksi erityinen showroom esittelemään cleantech-toimijoiden ympäristöystävällisiä käytännön ratkaisuja.

Helsinki Altaan rahoittamiseksi on järjestetty joukkorahoituskampanja, jonka avulla tavoitellaan vähintään 500 000 euron osakepääomaa Altaan rakennukseen. Minimisijoitus on 200 euroa ja sijoittaa voi aina 12 000 euroon asti. Sijoittamalla Helsinki Allas -osakeyhtiöön sijoittajasta tulee yhtiön osakeomistaja ja omistajaklubin jäsen. Sijoituksen määrästä riippuen sijoittaja saa myös muita etuja kylpypyyhkeistä ja kausikorteista aurinkotuoleihin ja VIP-tapahtumakutsuihin. Aikaisintaan vuodesta 2019 alkaen voidaan sijoittajille alkaa maksaa myös osinkoja, jos voitonjaksokelpoisia varoja on ehtinyt kertyä siihen mennessä. Aikaa sijoittaa on vuoden 2015 lokakuun 27. päivään asti.

Helsinki Altaan kaltaisia cleantech-ratkaisuja korostavia projekteja on tekeillä myös Oulun alueella. CEE:n Yhteisöllinen älykasvihuone -hankkeen yhden konseptin tuloksena on alettu suunnittelemaan trooppista merikylpylää, joka olisi Oulun rannikkoalueella oleva kasvihuoneiden, altaiden, savusaunan sekä cleantech-näyttelytilan kokonaisuus. Arctic Sea Park -kylpyläalueen on tarkoitus valmistua vuoden 2017 keväällä. Jos Helsinki Altaan rahoituksessa käytettävä joukkorahoitusmenetelmä osoittautuu toimivaksi, sitä olisi kenties mahdollista hyödyntää myös Arctic Sea Park -projektissa.

 

Jaa tämä / Share this: