Rahoitus | CEE

EU-rahoituksen saanut TimeGate Instruments Oy: Uudenkin yrityksen kannattaa hakea EU-rahaa

timegatekuva2

CEE kävi keskustelemassa tuoreessa EU:n SME Instrument –rahoitushaussa onnistuneen TimeGate Instrumentsin henkilöstön kanssa. EU-rahoituksen saanut Mineral Eye-hanke tähtää kaivosteollisuuteen cleantech-sovelluksella, joka säästää energiaa mm. minimoimalla materiaalin turhaa murskausta ja kuljetusta. Myös SME-Instrumentin toiseen vaiheeseen on tarkoitus hakea marraskuussa, jolloin tarjolla voi olla jopa 2,5 miljoonan euron rahoituspotti.

Myyntijohtaja Mari Tenhunen avaa hieman onnistumisen mahdollisia tekijöitä: ”Mahdollisesti olennaisin syy on se, että onnistuimme löytämään ison ja selkeän tarpeen kaivosteollisuudesta. Markkinat ovat huomattavat ja liiketoimintapotentiaali suuri”. Taustalla on myös uusi mutta toimiva, tutkittu ja patentoitu teknologia, jonka päälle eri sovellutuksia voidaan rakentaa. Juuri tämä erottaa TimeGaten suurimmasta osasta start-upeja. ”TimeGate on kehittänyt vuosien tutkimustyön tuloksena syntyneestä teknologiastaan toimivan laitteen. Emme liiku pelkällä ideatasolla.” Marilla on myös aikaisempaa kokemusta eri rahoitusinstrumenteista edellisen työnantajan VTT:n ajoilta. Hänen mukaansa hakeminen on omanlaisensa prosessi, jonka oppii toistojen kautta. ”Tekeminen tulee saada järkevään muotoon ja erityisen olennaisia osia ovat talousnäkymät ja kaupallistaminen. ”

Keskustelu siirtyi yritysten ongelmiin rahoitushauissa. Tenhusen mukaan start-upien arki on kiireistä, eikä ylimääräistä aikaa ole. ”Kyse on siis aika- ja resurssipulasta. Myös työpanos on suuri riskiin nähden.” Hän kuitenkin suosittelee EU-rahoituksen hakemista pk-yrityksille. ”Vaikka hakemus ei menisikään läpi, on yrityksen liiketoiminnan kehittämisen kannalta terveellistä pohtia asioita tarkemmin ja uudesta näkökulmasta.” EU-rahoitus on erittäin kilpailtua, sillä vain noin 2-3 % saa rahoituksen. Rahoituksen saaminen ei kuitenkaan ole mahdottomuus, mikäli asiakastarve on todellinen ja luo mahdollisuuden suureen liiketoimintapotentiaaliin.

CEE:n yksi tehtävä on auttaa pk-yrityksiä eri rahoitushauissa. Meillä on osaamista eri instrumenteista ja voimme yhdessä hioa hakemuksen lähetyskuntoon.

CEE auttaa mielellään yrityksiä sekä tutkimusorganisaatioita EU-rahoitushakemusten valmistelussa ja yhteistyökumppanien etsinnässä. Ota yhteyttä.

Jaa tämä / Share this: