Rahoitus | CEE

Maailman talousfoorumi: Suomi on maailman innovatiivisin maa

wefkuva

Maailman talousfoorumin 9.7.2015 julkaisussa raportissa arviointiin 144 maan kilpailukykyä. Suomi menestyi tässä vertailussa hyvin varsinkin innovatiivisuudessa. Suomi on raportin mukaan maailman innovatiivisin maa. Toiseksi sijoittui Sveitsi ja kolmanneksi Israel.

Innovatiivisuudessa keskityttiin teknologisiin innovaatioihin. Arvioinnin kriteerejä olivat muun muassa kapasiteetti luoda innovaatioita, tieteellisten tutkimuslaitosten laatu, yritysten käyttämä rahamäärä T&K toimintaan, yliopistojen ja yritysten yhteistyö T&K toiminnassa sekä tutkijoiden ja insinöörien saatavuus.

Innovatiivisuuden lisäksi Suomi sijoittui ensimmäiseksi myös terveyden ja peruskoulutuksen sekä korkeakoulutuksen kategorioissa.

Koko raportissa vertailtiin maiden kilpailukykyä kahdentoista osa-alueen kautta. Kun kaikki osa-alueet otettiin huomioon, Sveitsi on maailman kilpailukykyisin maa. Suomi sijoittautui tälläkin listalla menestyksekkäästi neljänneksi Sveitsin, Singaporen ja Yhdysvaltojen jälkeen.

Raportin tulokset >>

 

 

 

 

Jaa tämä / Share this: