Rahoitus | CEE

Pakastetehtaan päästöt nollille – energianlähteenä kauran kuoriainesta

Myllyn Paras Oy siirtyy biokaasuun, mikä pienentää yrityksen pakastetehtaan kasvihuonepäästöt nollaan.

Kasvihuonekaasujen vähentäminen on ollut Myllyn Paras Oy:n tavoitteena jo lähes vuosikymmenen ajan. Vuodesta 2007 yritys on käyttänyt Hyvinkäällä sijaitsevan myllynsä energianlähteenä hiutaletuotannossa syntyvää kauran kuoriainesta. Bioenergiaa käyttävässä kattilassa kuoriaineksesta on saatu energiaa prosessihöyryyn, kuumaan veteen sekä myllykiinteistön lämmitykseen.

Ylijäävä bioenergia on myyty Hyvinkään Lämpövoima Oy:lle kaukolämpöverkkoon, viime vuosina toimitetun bioenergian määrä on vastannut noin 150 – 260 hyvinkääläisen omakotitalon kaukolämmitystä vastaavaa tuotantomäärää.

Maaliskuun lopulla julkistetussa Sustainable Brand Index -bränditutkimuksessa Myllyn Paras olikin suomalaisten kuluttajien mielestä Suomen kolmanneksi vastuullisin brändi.

Tänä keväänä Myllyn Paras Oy Pakasteet siirtyy Hyvinkäällä käyttämään pakastetehtaansa energianlähteenä Gasumin biokaasua. Suomalaisen elintarviketeollisuuden biojätteistä ja kaupan ruokahävikistä valmistettava biokaasu vähentää pakastetehtaan kasvihuonepäästöt nollaan.

Myös pakastetehtaalla syntyvää biojätettä on kierrätetty jo useiden vuosien ajan. Nyt käyttöön otettavalla biokaasulla korvataan maakaasun käyttö ja sen määrä vastaa noin 140 omakotitalon vuosittaista energiakulutusta.

Lotta Tammelin

lotta.tammelin@yrittajat.fi

 

Alkuperäinen juttu >>

Jaa tämä / Share this: