Rahoitus | CEE

Teräksistä osaamista yritysten käyttöön

30.7.2014 Oulun yliopiston tiedote

Teräkseen liittyvä Oulun yliopiston tutkimusosaaminen tuodaan lähelle yrityksiä. Oulun seudulle on synnytetty yhdessä tekemisen meininki.

Oulun yliopiston tutkimusryhmät ovat viimeisen vuoden aikana saaneet terästutkimuksen alalle useita isoja rahoituksia. Ne mahdollistavat niin perus- kuin soveltavamman tutkimuksen, jota tehdään tiiviisti yritysten kanssa. Tuloksekkaasta yritysmaailman ja yliopiston välisestä yhteistyöstä on reilun vuoden aikana syntynyt myös kolme uutta tutkimuslähtöistä yritystä, Sapotech, SFTec ja Luxmet Oy.

Metallurgiassa pyritään tänä päivänä kehittämään ratkaisuja, joilla voidaan pienentää entisestään metalliteollisuuden hiilijalanjälkeä ja parantaa resurssitehokkuutta. Energiatehokkuus on myös avainasemassa useissa ratkaisuissa. Materiaalien huippuosaamisella tähdätään korroosiota ja kulutusta kestäviin teräslaatuihin, jotka ovat myös lujia ja keveitä.

Lue lisää >>>

 

Jaa tämä / Share this: