Rahoitus | CEE

Kaivosalan osaaminen kiinnostaa Puolassa

Torstaina 15.5.2014 Oulun yliopisto sai vieraakseen neljän hengen huippututkijaryhmän Puolan Silesian Teknillisestä yliopistosta kaivoksen ja geologian tiedekunnasta. Puolalaiset huppututkijat ovat kiinnostuneita oululaisesta osaamisesta kaivosalalla ja ovat halukkaita yhteistyöhön Suomalaisista yliopistoista juuri Oulun yliopiston kanssa. Vierailun järjesti CEE –Centre for Environment and Energy yhdessä Oulu Mining Schoolin kanssa.

Poland-FinlandSeminar

Oululaiset ja puolalaiset kaivosalan asiantuntijat virittelevät yhteistyötä. Oulun yliopistossa järjestettyyn alan seminaariin osallistuivat muun muassa Jari Ruuska (vas.), Marek Marcisz, Iwona Janczy, Hanna Kontturi, Krystian Probierz, Juha Roininen. Kuva: Lukasz Gawor

Vierailun yhteydessä järjestettiin kaikille avoin ja maksuton seminaari, jossa Oulun yliopiston tutkijat sekä puolalaiset vierailijat pääsivät kertomaan omista kaivos- ja metallurgian alaan liittyvistä tutkimuksistaan. Seminaariin osallistui tutkijoiden lisäksi yrityksiä sekä opiskelijoita myös Oulun ulkopuolelta. Seminaarin päätarkoituksena oli luoda pohjaa suomalaisten ja puolalaisten yhteistyölle kaivos- ja metallurgian alalla. Tässä seminaari onnistui odotusten mukaisesti, ja muutama yhteistyönaihe löytyikin.

Julkaisemme kaikki seminaarin esitykset CIRU-platformin nettisivuilla: http://www.oulu.fi/cirufi/node/25565.

Jos olette kiinnostuneita yhteistyöstä puolalaisten tutkijoiden kanssa, ottakaa yhteyttä CEE:n Hanna Kontturiin, hanna.kontturi@oulu.fi

Jaa tämä / Share this: