Resurssitehokkuus

Miten toimia rahaa ja luonnonvaroja säästäen?

Ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Eikä nyt tyydytä vain säästämään, vaan pyritään rikastumaan! Rahansäästön lisäksi resurssitehokkuus parantaa imagoa ja nostaa markkina-arvoa. Yrityksen resurssitehokkuuden kehittäminen on koko ajan yhä kannattavampaa.

 

Näissä olemme hyviä:

  • Prosessien optimointi. Tavaroiden ja palvelujen tuottaminen siten, että luonnonvaroja menee vähän ja rahavaroja tulee paljon. Huippuluokan optimoija myy jätteensäkin.
  • Teollisuuden sivutuotteiden hyödyntäminen. Kierrätetään hukkapätkät ja jätteiden puhdistuksessa muodostuneet ainekset uusien tuotteiden raaka-aineiksi.
  • Energia- ja luonnonvaratalous. Tulevaisuudessa on lähiruoan lisäksi lähimateriaaleja ja lähienergiaa. Yhteisöillä on omat voimalansa, ja rakentamisessa suositaan paikallisia materiaaleja.
  • Rakennettu ympäristö. Miten rakennukset kuluttaisivat mahdollisimman vähän energiaa ja materiaaleja niin rakennusvaiheessa kuin käytössä ollessaan?
  • Hukkaenergian hyödyntäminen. Esimerkiksi tietokoneet hönkivät lämpöä ja jätevesien käsittelyssä syntyy lämpöä. Miten se ohjataan lämmittämään rakennuksia?
  • Biojalostamot. Maa- ja metsätalouden sivutuotteet ja jätteet – oljet, risut, kannonkänkkärät, lehmänlanta – jalostetaan energiaksi tai raaka-aineiksi.

 

Lue lisää:

Resurssitehokkuus-alan yritysosaaminen

Resurssitehokkuus-alan tutkimusosaaminen

Biotalouden tutkimusyhteisö

CIRU Platform

 

Jaa tämä / Share this: