Rahoitus | CEE

EU julistaa innovaatiopalkinnot haettavaksi

Horisontti 2020:ssa lanseerataan uusittu rahoitusväline – innovaatiopalkinnot. Ensimmäinen tällainen on jaettu jo ja nyt uudet on julkaistu. Palkinnoilla on tarkoituksena houkutella eri tahoja (yrityksiä ja organisaatioita) ratkaisemaan innovoinnilla ongelmia Euroopassa avoimien kilpailujen avulla. Näin kiinnitetään erityistä huomiota yhteiskunnallisille ongelmille, jotka on todettu erityisen innovoinnin tarpeiksi. Yksi näistä nyt julkaistuista tavoitteista liittyy cleantech sektorin ongelmakenttään. Tämä liittyy ilmansuojeluun ja on arvoltaan voittajalle 3 miljoonan euron arvoinen.

Tavoitteena on vähentää pienpartikkelien ilmansaasteita kaupunkialueilla innovatiivisilla materiaaliratkaisuilla. Ratkaisujen tulee olla edullisia, kestäviä ja toteutuskelpoisia. Ratkaisu tulee demonstroida, että ne pystyvät joko poistamaan tai estämään partikkeleiden kerääntymisen ilmakehään. Erityisesti Suomessa ja laajemmin on talokohtainen lämmitys kenties yksi mielenkiinnon kohteista.

Reduction of Air Pollution Prize

Prize money: €3 million
Timeline: Contest opens at the beginning of 2015 and runs until end of 2018

In the EU, average life expectancy is estimated to be decreased by 8.6 months because of exposure to air pollution resulting from human activities. The inhalation of particulate matter can also lead to adverse effects in the respiratory, cardiovascular, immune, and neutral systems. In addition to its impact on human health, particulate matter can also have adverse effects on climate change and ecosystems. The objective of the prize is to reduce particulate matter air pollution in urban areas through the development of innovative material solutions. These solutions should be design-driven, affordable and sustainable, and they should demonstrate that they can effectively remove and/or prevent the formation of particulate matter in the atmosphere (vehicle exhaust systems will be excluded)

Lue lisää EU:n innovaatiopalkinnoista>>>

 

Jaa tämä / Share this: